Test your knowledge with Disney Frozen Trivia fun facts and learn a few new things about Disney's most popular movies for all ages!

Disney Frozen Trivia and Fun Facts!

How much do you know about Disney’s Frozen? Test Your Knowledge with Disney Frozen trivia and fun facts and learn a few new things about Disney’s most popular movie for all ages. Throwing a Frozen themed bash? Use these trivia questions as a way to entertain your guests with a game of Frozen trivia. Enjoy the Disney Frozen Trivia and Fun Facts with the entire family!

Test your knowledge with Disney Frozen Trivia fun facts and learn a few new things about Disney's most popular movies for all ages!

Disney Frozen Trivia and Fun Facts

1. In which kingdom do Anna and Elsa live?
Answer: The Kingdom of Arendelle.

2. Who helped Young Anna recover from being hit by Elsa’s powers?
Answer: Grand Pabbie.

3. Who likes “warm hugs”?
Answer: Olaf.

4. What is Kristoff’s profession?
Answer: He is an ice harvester.

5. What phrase does Elsa repeat when trying to control her powers?
Answer: “Conceal it…don’t feel it…don’t let it show.”

6. Why do the guards open up the gates of the palace?
Answer: Elsa’s coronation.

a. Bonus: How long have the gates been closed?
Answer: 13 years.

7. How many salad plates do Anna and Elsa own?
Answer: 8000.

8. Anna and Hans finish each other’s ______.
Answer: Sandwiches.

9. What is the “amazing smell” Anna and Elsa detect at the coronation celebration?
Answer: Chocolate.

10. Who does the crazy dance with Anna at Elsa’s coronation?
Answer: The Duke of Weselton.

11. Why doesn’t Elsa want Anna to marry Hans?
Answer: Because Anna and Hans just met.

12. What does Elsa build during the song “Let It Go”?
Answer: An ice castle.

13. What is Sven’s favorite snack?
Answer: Carrots.

14. Which animals chase after Anna, Kristoff and Sven when they begin to search for Elsa?
Answer: Wolves.

15. What is Olaf’s favorite season?
Answer: Summer.

16. What animal does Olaf dance with in his song about summer?
Answer: Seagulls.

17. What is the name of the enormous icy snowman Elsa creates?
Answer: Marshmallow.

18. Fill in the blank. “Some people are worth ______.”
Answer: Melting for.

19. When Elsa breaks Arendelle’s eternal winter, what does she do to keep Olaf from melting?
Answer: She creates a snow flurry that follows him everywhere he goes.

Bonus Trivia!

1. What part of Anna’s body did Elsa hit with her powers when they were young?
Answer: Her head.

2. Who does Anna tell to “hang in there” during the song “Do You Want to Build a Snowman?”
Answer: Joan of Arc.

3. During the song “For the First Time in Forever” how many pictures does Anna pass and imitate?
Answer: 5.

Additional Frozen fact

1. When Anna asks Olaf to wait outside Elsa’s castle for “one minute” and Olaf begins to count, it is exactly one minute in the film until he enters the following scene.

So, how did you do against the Disney Frozen Trivia and Fun Facts? How much did you already know and what cool facts did you learn? Check out these free printable Disney Frozen activity pages for more frozen fun! 

Join the conversation online with #DisneyOnIceSFL

FacebookInstagramTwitter | Website | YouTube

Mama E

Multitasking mama to 3 living in Miami. Blogging about parenting, lifestyle, cooking and traveling. Covering everything from diapers to dorm rooms. Ask me anything, I've done it all.

Comments (4)

  • This sounds like great Trivia. Most of these questions I couldn’t answer but I bet my grandchildren can. Thank you so much for sharing

    Reply
  • I have seen this so many times with my nieces and i still didn’t remember the answer to half of these. They would get so mad at me for not knowing this stuff!! LOL! 😉

    Reply
    • HHIS I should have thuhogt of that!

      Reply
  • Well I knew none of them & quite honestly if I hear that blooming song again I’ll scream!

    Reply

Write a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.